Autofinanciering

Een autolening staat ook bekend als een autofinanciering. U kunt de autofinanciering gebruiken als u graag een auto wilt kopen, maar hier zelf niet de financiële middelen voor heeft. Dankzij een autofinanciering heeft u de beschikking over de som geld die nodig is om uw auto te gaan kopen. Vervolgens gaat u na het afsluiten van uw autofinanciering maandelijks het bedrag weer in termijnen terugbetalen. Dit wordt allemaal van tevoren doorgenomen en dit gaat dus uiteraard allemaal in goed overleg tussen u en uw kredietverstrekker. Het verloop van uw autofinanciering is dan ook op voorhand helemaal uitgestippeld, dus u weet dan ook precies wat een kredietverstrekker van u verlangt tijdens de duur van de autofinanciering.

Autofinanciering simulatie

Aan het begin van een autofinanciering staat een autofinanciering simulatie. Alhoewel dit zeker niet iets is wat u per se hoort te doen zou u wel gek zijn om de simulatie over te slaan. De mogelijkheid is er immers, dus waarom zou u er dan ook niet gewoon direct gebruik van gaan maken. De autofinanciering simulatie toont verschillen tussen leningen en dat niet alleen, want zoals al aangegeven kunt u het gehele verloop van uw financiering hiermee ook direct inzien. U heeft dan ook gauw genoeg door of de autofinanciering waarbij u de simulatie doet er eentje is waar u zich in zult kunnen vinden of niet. Komt er bijvoorbeeld een maandelijks bedrag uit dat voor u niet te betalen is, dan kunt u enerzijds de hoogte van uw autofinanciering wat bijstellen of anderzijds de looptijd iets langer maken indien dat nog mogelijk is. In beide gevallen zullen namelijk uw maandelijkse lasten afnemen, waardoor een autolening ineens wel heel gunstig voor u zou kunnen zijn of in ieder geval wel binnen uw mogelijkheden kan vallen.

De autofinanciering simulatie voorkomt eigenlijk voor u dat u een financiering zou gaan aanvragen bij een kredietverstrekker die buiten uw bereik is. Dit scheelt u dus zelf ook weer leningen aanvragen terwijl deze op voorhand al niet mogelijk zijn. Vandaar ook dat u standaard de mogelijkheid tot een autofinanciering simulatie geboden zal worden. Het is natuurlijk heel vermoeiend als u telkens leningen aanvraagt die toch niet mogelijk zijn. Een autofinanciering simulatie laat u dan ook zien welke leningen voor u wel haalbaar zijn en daar kunt u dan vervolgens de gratis lening offerte voor gaan aanvragen.

Goedkope autofinanciering

Niemand kiest uit vrije wil voor een dure autofinanciering. Door een variërend aanbod in autofinancieringen is het echter wel zo dat de ene kredietverstrekker bijvoorbeeld voor u een goedkope autofinanciering kan verzorgen, maar voor een ander weer niet. Het heeft namelijk ook erg te maken met uw situatie op financieel vlak. Tevens is het bijvoorbeeld ook heel goed mogelijk dat u met een autofinanciering simulatie tot een zeer goedkope autofinanciering bent gekomen, maar dat uiteindelijk toch blijkt dat de financiering helemaal niet mogelijk is op basis van bijvoorbeeld te hoge maandlasten. Een kredietverstrekker kan beslissen dat de maandlasten te hoog voor u zijn en dat een verantwoorde lening er niet in zit; in ieder geval niet zoals u die heeft aangevraagd bij een kredietverstrekker. Dat u dus een goedkope autofinanciering kunt vinden wilt niet zeggen dat u deze krijgt. Als u echter zelf denkt van wel vraagt u natuurlijk gewoon de offerte aan en dan merkt u vanzelf wel hoe uw kredietverstrekker over de situatie denkt.

Mocht u nou een aanvraag hebben gedaan voor een goedkope autofinanciering en keurt een kredietverstrekker deze niet goed, dan kunnen natuurlijk nog wel altijd de mogelijkheden worden besproken die er dan wel voor u zijn. Het kan dan nog altijd een natuurlijk een goedkope autofinanciering blijven, maar wellicht dan voor net even wat minder geld als u aanvankelijk zelf wilde. U kunt hier dan mee akkoord gaan, maar u kunt ook gewoon uw geluk elders beproeven om te zien of andere kredietverstrekkers u wel gunstig gezind zullen zijn voor wat betreft uw autofinanciering.

Vergelijk autofinancieringen

Dat autofinancieringen en vergelijken eigenlijk altijd hand in hand zouden moeten gaan zal gauw genoeg blijken als u de autofinanciering simulatie hebt gedaan bij diverse kredietverstrekkers. Voor de meeste mensen is een autofinanciering niet een lening die al na een jaar is afgelost, want vaak worden hiervoor te grote bedragen geleend. Bij een autofinanciering moet dan ook al vaak gedacht worden aan leningen van gemiddeld 3 tot 4 jaar en wanneer u in deze periode een te dure autofinanciering zou hebben zal dit u aan het eind van de rit echt veel te veel geld hebben gekost. De autofinanciering nu gewoon direct in een keer goed afsluiten betekent ook dat u er lang plezier van kunt hebben en niet al na enkele maanden moet gaan kijken of u mogelijk de financiering elders goedkoper kan gaan herfinancieren.

Dat autoleningen over een langere periode genomen nog wel is willen wijzigen in rentevoet is een feit. Dat betekent ook dat eenmaal de autofinanciering vergelijken eigenlijk niet voldoende is wanneer u een autofinanciering heeft voor meerdere jaren. Na een jaar kunnen de verhoudingen tussen rentevoeten weer zijn gekanteld, dus dan dient u eigenlijk opnieuw te gaan vergelijken. Wat u hiermee bereikt is dat u mogelijk uw lening kunt herfinancieren en dat u hierbij dan met een lagere rentevoet te maken krijgt.

Rentevoet autofinanciering

Zonder dat u een simulatie heeft gedaan kunt u wel al het een en ander over een autofinanciering afleiden, want wat u namelijk al weet zonder het doen van een simulatie is de rentevoet. Hoe hoger deze eigenlijk is, hoe minder goed dit voor uw financiering voor de auto uit zal gaan pakken. U wilt dus de focus met name leggen op de kredietverstrekkers waarbij de rentevoet gewoon heel laag ligt in verhouding tot de rest die een autofinanciering aanbieden. Om het zeker te weten kunt u natuurlijk wel altijd nog de simulatie doen, maar wanneer het verschil in rentevoet groot is zal dit ook wel blijken wanneer er een simulatie wordt gedaan. Ook zonder een simulatie is het dus in feite al mogelijk om te gaan vergelijken.

Autofinanciering looptijd

Er zijn autofinancieringen die niet langer dan een jaar hoeven te duren, maar wanneer dat het geval is gaat het vaak slechts om een klein bedrag dat er geleend wordt voor het bekostigen van een auto. Bij grote bedragen is het haast onmogelijk deze al binnen een jaar te hebben afgelost. Vaak is de looptijd dus langer, maar bij de simulatie die u doet ziet u al dat een lage looptijd zorgt dat u elke maand veel geld moet betalen. Wanneer u de looptijd wat langer maakt kost de lening voor de auto u maandelijks minder. Bekijk altijd verschillende looptijd voor de autofinanciering, want zo kunt u het beste bepalen welke de meest gunstige voor u is.