Hoeveel kunt u lenen?

Iedere aanbieder werkt met een maximum. Dit betekent dat u dus nooit boven het maximum voor uw auto zult kunnen lenen. Gelukkig ligt dit maximum erg hoog en dus moet het ook voor vrijwel iedereen gewoon mogelijk zijn om een auto binnen deze prijsklasse te vinden om te financieren. Bij een maximale lening zijn de kosten ook maximaal en dit zal dan ook niet zo heel vaak voorkomen, aangezien we dan praten over bizar hoge bedragen die er maandelijks dienen te worden afgelost.

Maximale autolening voor u

Dat een aanbieder bijvoorbeeld een maximum heeft voor de autolening van 75.000 euro wilt natuurlijk nog altijd niet zeggen dat u ook voor zo’n bedrag in aanmerking komt. In veruit de meeste gevallen zal dit namelijk niet het geval zijn, want om zulke bedragen te kunnen lenen moet u maandelijks wel al heel erg veel geld kunnen overhouden. De aanbieder zal dan ook bepalen wat zij vinden dat u kunt lenen als blijkt dat het door u aangevraagde leenbedrag te hoog blijkt. Een autolening simulatie is in eerste instantie namelijk niet op basis van inkomen en vaste lasten, dus de autolening simulatie is een algemene simulatie die niet specifiek gericht is op u persoonlijk.

Niet iedere aanbieder hoeft uw situatie op financieel gebied ook hetzelfde in te schatten. Vaak ontloopt het elkaar niet zoveel, maar wanneer een aanbieder bijvoorbeeld vindt dat u niet capabel bent om te lenen wat u wenst, dan zou u altijd een aanvraag elders in kunnen dienen om te bekijken of het daar misschien wel lukt wat u wenst. Het kan dus goed zijn dat aanbieders u een ander voorstel doen, zoals een andere looptijd of een lager bedrag om te lenen wat zij u meer geschikt voor achten.

Vorig artikel:

Volgend artikel: